ACM I OBLIKOVANJE TIJELA

Celulit je neravna koža koja se najčešće pojavljuje na bokovima i bedrima. U početku je vidljiva samo na pritisak (primjerice, kad prekrižite noge), no s vremenom postaje sve vidljivija i na njezinoj površini nastaju grudice i jamice.

Celulit se na opip može učiniti neobičnim. Neke žene kažu da je tvrd, hladan i zapravo prilično bolan na pritisak ili prilikom masaže, dok ga druge žene opisuju kao mekanog i spužvastog.

Mnoge žene imaju obje vrste celulita. No, ono što stvarno određuje prirodu celulita nije ono što se vidi na površini kože, već ono što se događa ispod površine.

Celulit uzrokuje da koža izgleda neravno i neprivlačno, što u velikoj mjeri utječe na fizički izgled, ali i samopouzdanje osobe. Iako postoje različite tablete i kreme za uklanjanje celulita, nijedna od metoda neće donijeti željene rezultate ako se primjenjuje sama.

Uzroci celulita nikad nisu jednoznačni, već u pravilu imaju svoje podrijetlo genetici i hormonalnim poremećajima, s tim da nastanku celulita pomaže sjedenje pred televizorom koje izaziva slabu cirkulaciju, zatim nepravilna prehrana i dehidracija, pušenje i alkohol.

Vrijeme čini svoje, i eto celulita!

Zapravo, postoje tri teorije o uzrocima nastanka celulita:

  hormonalni poremećaj (višak estrogena)

  nedostatak kretanja i stagniranje limfne cirkulacije

  loša i nebalansirana prehrana (intoksikacija)

Pojava i značaj celulita mogu biti uvjetovani i genetikom

Tako da se često događa da ste podložniji celulitu ako je Vaša majka genetski imala dosta celulita. Međutim, to ne znači da dignete ruke od celulita i pomirite se s time, već štoviše – možete puno toga napraviti za njegov nestanak.

Za uklanjanje celulita na nogama koriste se različite metode. Najučinkovitije su kombinacija dijete, vježbanja i anticelulitnih tretmana.

Postoje različite vrste tretmana koji se koriste kod uklanjanja celulita . U zavisnosti od stadija celulita odabire se i metoda kojom se uklanja. Celulit na nogama potrebno je tretirati uređajima koji su usmjereni na razbijanje celulita na velikim mišićnim površinama kao što su noge.