IPL - TRAJNO UKLANJAJNE DLAČICA

IPL -TRAJNO UKLANJANJE DLAĆICA

Green Flash Exclusive Iskra Pulsed Light!

Terapije koje se izvode s aparatom Green Flash Exclusive, temelje se na principu selektivne fototermolize. Svjetlost određenog spektra valnih duljina selektivno se apsorbira u tkz. kromoforama – melaninu (koži, dlaki i njenom folikulu), (oksi)-hemoglobinu (u krvnim žilama) i porfirinima (akne). Pri tom se pretvara u toplinsku energiju koja djeluje na tkivo samo u ograničenom području. Okolno tkivo ostaje praktički netaknuto. Pojava neželjenih učinaka se tako smanjuje na minimum.

Kada možemo očekivati vidljive rezultate?

Rezultati su odlični, već nakon prvoga tretmana značajno se smanjuje rast dlačica dok su preostale dlačice puno slabije i tanje i više ne predstavljaju estetski problem.

Za potpuno uništenje postojećih dlačica potrebno je odraditi 4 do 10 tretmana.

Važno je znati?

Kada započnemo s tretmanima IPL-om tretmane treba ponavljati svakih 25 do 35 dana u intervalu od 4 do 10 mjeseci.

Kontinuitet dolazaka je potreban jer dlake rastu u različitim fazama, a melanin koji se nalazi u osnovi dlake povezan je sa korjenom samo u anagenoj fazi rasta dlake. Upravo zbog toga što su dlake u različitim fazama rasta i što ih samo u anagenoj fazi možemo uništiti i sam broj tretmana će ovisiti o tom čimbeniku.

Priprema za tretmane IPL-om

– tri tjedna prije tretmana IPL-om treba prestati s depilacijom voskom ili epilatorom

– dva tjedna prije tretmana treba izbjegavati direktno izlaganje suncu ili sunčanju u solariju

– dlake se par dana prije tretmana mogu obrijati ili samo skratiti na jedan milimetar

– prije tretmana ukloniti dezodorans, puder i bilo koje masne supstance s područja koje se tretira

Da li se fotoepilacija radi ljeti?

Fotoepilacija Green Flash Exclusive uređajem nije kontraindicirana ljeti samo treba obratiti pozornost da se izbjegava direktno izlaganje suncu ili solariju dva do tri tjedna prije tretmana.

Kontraindikacije

Aparat se ne smije koristiti na zonama kože koje su prekrivene madežima, tetovažama ili oštećenjima bilo koje vrste na koži.Ne preporuča se tretirati trudnice, osobe s fotoepilepsijom i pace-maker-om.